Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων - ECOSEP

To Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων - ECOSEP διοργανώνει στις 8 Φεβρουαρίου 2015 το Πρόγραμμα Αντιμετώπισης του Τραυματία Αθλητή - SOFTE Course, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. To πρόγραμμα στην Ελλάδα μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 6 μόρια (credits) Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD)
Ο αθλητισμός αποτελεί ένα βασικό κοινωνικό αγαθό που προάγει την ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία. Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη του αθλητισμού σε μαζικό, ερασιτεχνικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο έχει σαν
αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών να πλημμυρίζουν καθημερινά χώρους άθλησης, συμμετέχοντας σ’ ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων.
Δυστυχώς οι τραυματισμοί σοβαροί, πολλές φορές, ή ακόμη και οι αιφνίδιοι θάνατοι σε χώρους άθλησης αποτελούν μια πραγματικότητα που δεν πρέπει να αγνοηθεί.
Η άμεση επέμβαση εκπαιδευμένου προσωπικού τόσο στον ερασιτεχνικό όσο και στον
επαγγελματικό αθλητισμό, αποτελεί το θεμέλιο για την επιτυχή αντιμετώπιση κάθε πιθανού ατυχήματος, αλλά και δικαίωμα του κάθε αθλούμενου .
Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, να εφοδιάσει κάθε εμπλεκόμενο (ιατρό, φυσικοθεραπευτή, διασώστη, γυμναστή, νοσηλευτή, κ.α.) με τις απαραίτητες γνώσεις θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά κάθε τραυματισμό στον τόπο του συμβάντος.
Για το λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων διοργανώνει πιστοποιημένο σεμινάριο με αντικείμενο εκπαίδευσης την άμεση αντιμετώπιση του τραυματία-αθλητή.
ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΑΘΛΗΤΗ....ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ  ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2392023121...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.«Εκπαίδευση των μελών Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας στο θεματικό πεδίο ‘’Δασικές Πυρκαγιές’’ (Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση)».

Σαββατο 20 / & Κυριακη 21 /4..«Εκπαίδευση των μελών Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας στο θεματικό πεδίο ‘’Δασικές Πυρκαγιές’’...